Blog

De ce echipamente profesionale de bucătărie ai nevoie pentru un food truck

Mâncarea de tip fast food și în special cea servită în food truck-uri a prins avânt și pe piața din România. Clienții au prins gustul unor preparate gustoase pregătite rapid și gata de a fi servite chiar pe loc, în stradă, sau la pachet și mai ales la prețuri rezonabile.

Antreprenorii entuziaști și mai ales cei pasionați de preparate culinare simple dar foarte gustoase au sesizat acest trend și tot mai multe food truck-uri sau chioșculețe vând la prânz și seara mâncare ready to go. Iar clienții sunt entuziasmați de prezența acestora și revin periodic pentru a servi ceva rapid dar extrem de savuros.

Deși meniul nu este variat, preparatele care sunt comercializate în aceste food truckuri fac cu adevărat deliciul clienților. Fiecare antreprenor are rețetele sale și deși burgerii sau sandwichurile sunt cele mai frecvente feluri vândute, clienții îi diferențiază și îi aleg pentru calitatea ingredientelor folosite și prin gusturile unice.

Dacă ești un astfel de antreprenor la început de drum și gastronomia este una dintre pasiunile tale, alegerea de a deschide un food truck unde să prepari feluri puține dar excelente la gust, ar putea fi chiar un pariu câștigător.

Investiția va putea fi recuperată într-un timp relativ scurt iar mulțumirea de a vedea clienți fericiți care pleacă de la tine va fi de neegalat.

Dacă te-ai întrebat și tu de ce ai nevoie pentru a deschide o astfel de afacere, ei bine, în primul rând trebuie să ei în calcul food truck- ul, zona sau zonele unde vrei să îl amplasezi, amenajarea acestuia și evident, obținerea tuturor autorizațiilor necesare pentru a funcționa în conformitate cu legile din România dar și pentru a inspira încredere viitorilor tăi clienți.

Dincolo de stabilirea meniului și obținerea tuturor autorizațiilor necesare, vei avea nevoie și de echipamente profesionale de bucătărie cu care să poți prepara rapid, eficient și igienic mâncare pentru clienții tăi.

Stabilind un flux rapid și eficient și cu ajutorul echipamentelor profesionale pentru gătit, munca echipei tale va fi cu mult ușurată și vei servi cele mai gustoase și proaspete preparate. Clienții tăi vor fi impresionați de calitatea serviciilor oferite și vor reveni la tine cu fiecare ocazie.

Pentru un food truck în care vrei să vinzi preparate de tip fast food, vei avea nevoie de următoarele echipamente profesionale de bucătărie: vitrine calde și reci pentru alimente și băuturi, aparate de menținut cartofii calzi, friteuze, fry topuri, griluri, cuptoare electrice sau cu microunde și alte accesorii pentru bucătărie ca tigăi, oale, tăvi, cuțite, etc, în funcție de preparatele pe care le vei servi.

Descoperă toată gama de echipamente profesionale pentru bucătărie și accesorii pentru bucătărie comercializate de Be Our Guest. Consultanții din echipa noastră te vor ajuta cu cele mai bune sfaturi pentru a alege exact echipamentele de care vei avea nevoie pentru a-ți desfășura activitatea eficient și în condiții de siguranță alimentară la standarde înalte.

Dacă ți-ai propus ca food truckul tău să facă și preparate dulci precum gogoși sau clătite, asigură-te că îl vei dota și cu dospitoare, mixere, crepiere, cuptoare și vitrine. Găsești tot ce ai nevoie în secțiunea Patiserie&Cofetărie din site.

În cazul în care vrei ca alături de gogoși sau clătite să prepari și cafea proaspătă și aromată, vei avea nevoie și de espressor, râșniță pentru cafea sau aparate pentru frappe.